«Bob Dylan – Jeg er en annen» – program 4 – om albumet ”The Freewheelin´ Bob Dylan” fra 1963 – søndag 16. desember kl. 18! Reprise kl. 24.

Velkommen til program  4. i serien ”Bob Dylan – Jeg er en annen”, basert på tekstene i Petter Fiskum Myhrs bok med samme tittel. I dagens program handler det om albumet ”The Freewheelin´ Bob Dylan”, innspilt i perioden 24. April 1962 til 24. April 1963 og utgitt 27. Mai 1963.  Programmet er tilrettelagt og presentert av Lars Ulseth. Programmet går i reprise kl. 24, og hver dag kl. 18 og 24 frem til neste søndag. Da kommer programmet om «The Times They Are A-Changin´» fra 1964.

De første 2 programmene inneholdt Myhrs egen introduksjon, hvor han drar linjer til Peer Gynt, Arthur Rimbaud, Søren Kierkegaard, Dag Solstad og den portugisiske forfatteren Fernando Pessoa. Nå følger programmer hvor han tar for seg ett og ett album, basert på tekstene i boka. I program 3 handlet det om Bob Dylans selvtitulerte debutalbum, innspilt på 2 dager, 20. Og 22. November i 1961 og utgitt 19. Mars i 1962.

Hele programserien er basert på boka ”Bob Dylan – Jeg er en annen” – historien om alle Bob Dylans album”. Boka er skrevet av Petter Fiskum Myhr, som er litteraturviter, har vært både programleder og programsjef i NRK, sjef på Rockheim fra 2011 ti 2013, og siden det vært direktør for Olavsfestdagene i Trondheim.

Han er mer enn middels opptatt av Bob Dylan og han bidro ti boka ”Dylans leksikon” i 2012. Men lenge før det, i 2001, utga Myhr boka ”Bob Dylan – Jeg er en annen” – historien om alle Bob Dylans album”, som kom ut igjen i revidert utgave i 2011.

I boka fortelle Myhr historien om hvert eneste Bob Dylan- album, fra debuten i 1962 og til og med juleplata ”Christmas In The Heart” i 2009. Han beskriv også bakgrunnen for de enkelte sangene, og det politiske og kulturelle klima de ble skrevet i.

Boka er utgitt av forlaget Historie & Kultur og er fremdeles å få kjøpt. Den anbefales herved.

Her kan du høre Petter Fiskum Myhrs introduksjonskapitler i boka, lest av ham selv. Det første programmet er del 1 av Myhrs innledningskapittel i boka og omhandler Bob Dylan og paralleller til Peer Gynt og den franske symbolisten Arthur Rimbaud. 

Program 1:

Program 2 inneholder siste del av Petter Fiskum Myhrs innledningskapitler i boka og omhandler Bob Dylan, Søren Kirkegaard, Dag Solstad og den portugisiske symbolisten Fernando Pessoa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *