Hør Ragnar Bjerkreims podkastmusikal «Himmel under hav, songar frå Underwater Bar» Linker til lydsporene finner du under hver delpresentasjon.

Kan vere eit bilete av tekst der det står "Himmel RAGNAR under BJERKREIM hav Songar frå Underwater Bar -ein PODKASTMUSIKAL fire delar Skodespelarar: Marie Blokhus og Torfinn Nag Songtekstar: Ragnar Bjerkreim og Ingvar Hovland Tilrettelagt for podkast: Terje Stordalen Lyd: Alf Christian Hvidsteen"

DEL 1:

Fortelleren Marie Blokhus tar oss gjennom historien, mens faktagranskeren Torfinn Nag gir oss informasjon som relaterer til handlingen. Musikalen er i spennet mellom fiksjon og fakta, mellom teknologi, mirakel og drøm. Handlingen foregår i Underwater Bar som ligg på bunnen av Nordsjøen. Der blir det framført ulike låter fra scenen. Musikalen handler om å miste, om å søke og om å håpe. I første episode møter vi hovudkarakterene: Offshorelegen Julie Ervik, offshorearbeideren Hege Bjerk, helikopterpiloten Jannike Kruse, bartenderen Tom Roger Aadlandog båtflyktningen Pål Rake. Helene Bøksle synger ei rolle som pårørende. I de neste episodene dukker det opp flere karakterer Manuset er tilrettelagt for podkast av Terje Stordalen. Alf Christian Hvidsteen har gjort opptak, redigert og mikset podkasten. Frode Ytre-Arne har lagt inn lydeffekter.

Fjerde del av hørespillet bærer preg av finale, og åpner med et spektakulært syn utanfor Underwater Bar. Et mylder av lys fra miniubåter og undervannsdroner fargelegger havhimmelen. De forliste undrer seg hva som skjer, og håper på å bli reddet. Helikopterpiloten (Jannike Kruse) kjenner på lysten til å fly igjen. Offshorearbeideren (Hege Bjerk) går til havkirkegården, et lite stykke unna baren. Marinejegeren og offshorelegen (Odd Einar Nordheim og Julie Ervik) synger duetten, Endret forhåpning, endret tro. Båtflytningen (Pål Rake) avslutter med Sjeleskip, med visjonen om å legge ut på en ny ferd, til et liv som trumfer uro.Skuespillere og artister i denne episoden: Marie Blokhus (fortelleren), Torfinn Nag (faktagransker), Hege Bjerk (offshorearbeider), ODD EINAR Nordheim (marinejegeren), Julie M. Ervik (offshorelegen), Pål Rake (båtflyktningen), Jannike Kruse (helikopterpiloten), Tom Roger Aadland (bartenderen), sammensqtt kor, dirigert av Grete Pedersen med Camilla Wiig Revholt, Mari Johanne Müller, Mari Askvik, Frida Lund-Larsen, Håvard Gravdal, Øystein Stensheim, Halvor Festervoll Melien, Svein Korshamn. Mannskoret (forliste) som som synger sammen med Bjerk på «Song frå kyrkjegard i havet», er Svein Korshamn, David McCune, Frank Havrøy, Kristian Krokslett, Peder Arnt Kløvrud, Øystein Stensheim, dirigert av komponisten.Instrument solist: Brynjar Kolbergsrud (trompet).

https://open.spotify.com/album/6Wb7WCK5xbZYXbydr3xgt3…

Del 2:

I denne delen møter du den skadde marinejegeren som er innlagt på havhospitalet, like ved Underwater Bar. Det oppstår gode følelser mellom han og offshorelegen. Skuespillere og artister i denne episoden er Marie Blokhus (fortelleren), Torfinn Nag (faktagransker), Odd Einar Norheim (mariejegeren), Anne Vada (pårørende), Julie M. Ervik(offshorelegen), Pål Rake (båtflyktningen), Anders Baasmo Christiansen (spesialsoldat), Jannike Kruse (helikopterpiloten), Hege Bjerk (offshorearbeider), Kari Bremnes (redningsarbeider på dykkarfartøy) og Bjørn Eidsvåg(pårørende).

https://open.spotify.com/album/5HUm8wsI23YvLQBL7OSrt5…

DEL 3:

I denne delen: Kjærligheten mellom marinejegeren og offshorelegen utvikler seg. Samtidig som bartenderen reflekterer over internettet og sin egen livsfilosofi, får han store problemer med å være ordstyrer i baren. Temperaturen blir høy når tema som flyktningkrise, Gud og Det vonde blir diskutert.Skuespillere og artister i tredje del, med dette laget: Marie Blokhus (fortelleren), Torfinn Nag (faktagransker), Tom Roger Aadland (bartenderen), Odd Einar Nordheim (marinejegeren), Julie M. Ervik (offshorelegen), Hildegunn Gjedrem- Vokalist/Komponist (gud), samansett kor, dirigert av Grete Pedersen, har rollene som innvandringsskeptikere og Den vonde makt. Camilla Wiig Revholt, Mari Johanne Müller, Mari Askvik, Frida Lund-Larsen, Håvard Gravdal, Øystein Stensheim, Halvor Festervoll Melien, Svein Korshamn. Mannskoret På Verdens Vev med Tom Roger Aadland er Svein Korshamn, David McCune, Frank Havrøy, Kristian Krokslett, Peder Arnt Kløvrud, Øystein Stensheim, dirigert av komponisten.Instrument solistar: Beth Elin Byberg (flygel) Ingvill Hafskjold (klarinett) Brynjar Kolbergsrud (trompet).

https://open.spotify.com/album/4Dp1UOdJC8TTyhtGkIQh7a…

DEL 4:

Fjerde del av hørespillet bærer preg av finale, og åpner med et spektakulært syn utanfor Underwater Bar. Et mylder av lys fra miniubåter og undervannsdroner fargelegger havhimmelen. De forliste undrer seg hva som skjer, og håper på å bli reddet. Helikopterpiloten (Jannike Kruse) kjenner på lysten til å fly igjen. Offshorearbeideren (Hege Bjerk) går til havkirkegården, et lite stykke unna baren. Marinejegeren og offshorelegen (Odd Einar Nordheim og Julie Ervik) synger duetten, Endret forhåpning, endret tro. Båtflytningen (Pål Rake) avslutter med Sjeleskip, med visjonen om å legge ut på en ny ferd, til et liv som trumfer uro.Skuespillere og artister i denne episoden: Marie Blokhus (fortelleren), Torfinn Nag (faktagransker), Hege Bjerk (offshorearbeider), ODD EINAR Nordheim (marinejegeren), Julie M. Ervik (offshorelegen), Pål Rake (båtflyktningen), Jannike Kruse (helikopterpiloten), Tom Roger Aadland (bartenderen), sammensqtt kor, dirigert av Grete Pedersen med Camilla Wiig Revholt, Mari Johanne Müller, Mari Askvik, Frida Lund-Larsen, Håvard Gravdal, Øystein Stensheim, Halvor Festervoll Melien, Svein Korshamn. Mannskoret (forliste) som som synger sammen med Bjerk på «Song frå kyrkjegard i havet», er Svein Korshamn, David McCune, Frank Havrøy, Kristian Krokslett, Peder Arnt Kløvrud, Øystein Stensheim, dirigert av komponisten.Instrument solist: Brynjar Kolbergsrud (trompet).

https://open.spotify.com/album/0GWwt6WSk3RZFfVJIEEpN4…