RadioSignals julekalender – Luke 14 – 14. desember: REBEKKA BAKKEN velger seg et album kl. 10.00! Reprise kl. 20.00.

I dag er det artist REBEKKA BAKKEN som åpner luke 14 Hun er et av Norges virkelige store musikknavn på kontinentet, en artist og vokalist i verdensklasse, som har regelmessige konserter på konsertscener og festivaler i Europa, og i særdeleshet Østerrike, Sveits og Tyskland. Hennes musikk er vanskelig å definere sjangermessig, med elementer fra både jazz, pop og tidvis folk og americana. Hun har utgitt hele 10 album, hvorav den siste ”Things You Leave Behind” kom i slutten av september i år.

Hvilket album har Rebekka valgt? Hør hennes begrunnelse og hele albumet hun har valgt kl. 10.00. Reprise kl. 20.00. www.radiosignal.no

 

 

 

Torsdag 13. desember var det musiker, låtskriver, artist og produsent JØRN CHRISTENSEN som åpner luke 13. Han er en av Norges mest meritterte musikere og produsenter, og har vært medlem av bandene DePress, Circus Modern, Can Can, Langsomt mot Nord, Thinkerbel, Young Neils, sitt eget band Mercury Motors og han har vært medlem i CC Cowboys siden 2003. Få, om noen,  har medvirket på så mye legendarisk, norsk rockmusikk som Jørn Christensen.

Han valgte Odd Nordstogas album ”Pilegrim” fra 2008

Hør Jørn begrunnelse her:

Onsdag 12.desember var det artisten KNUT ANDERS SØRUM som åpnet luke 12 og velge seg et album. Sørum er en veteran som vant den norske Grand Prix-finalen allerede i 2004. Han er også kjent for sine tolkninger av Prøysen, han deltok i TV-programmet The Voice i 2012 og han vant NRKs Stjernekamp i 2016. I disse dager er han aktuell med musikk til familiefilmen «Troll – Kongens hale» som har premiere i romjula, han har laget Frelsesarmeens julelåt I år, sammen med Lewi Bergrud og I disse dager er han på turné rundt om i landet sammen med Lewi Bergrud og Elvira Nikolaisen.

Knut Anders valgte Lauryn Hills album ”The Miseducation of Lauryn Hill” fra 1998.

Hær Knut Anders Sørums begrunnelse her:

 

 

 

I går var det det ANNE MARIE ALMEDAL som valgte et album til RadioSignals julekalender. Hun ble først kjent som vokalist i bandet Velvet Belly, som var aktive fra 1989 til 2003. Siden det har hun etablert seg som en bejublet soloartist med 4 soloalbum på samvittigheten. Det siste ”Lightshadow” kom i år. Mange husker henne også fra kjenningsmelodien til TV-serien ”Himmelbå”.

Hun valgte det engelske indiebandet London Grammars album ”Truth Is A Beautiful Thing” fra i fjor.

Hør Anne Maries begrunnelse her:

Mandag 10. desember var det det artist, komiker, skuespiller og programleder BERANEK sin tur til å åpne en luke.  Han kjenner vi både som soloartist og som medlem av flere anerkjente band, bla. trioen Oslo Plektrum som er bandet han i dag leder. Han fikk Spellemannprisen allerede i 1983 for albumet X-Ray og har til sammen 7 egne album på samvittigheten. Vi kjenner ham også fra radio i ”Hallo i uken” og fra TV i ”Løvebakken”som valgte et album til RadioSignals julekalender. Han valgte John Grants ”Love Is Magic” fra i år.

Hør Beranek her:

Søndag 9.desember var det GRO DAHLE sin tur til å åpne en luke. Hun har utgitt diktsamlinger, prosabøker, barnebøker, bildebøker for voksne og barn, såkalt allalder-litteratur.  Hun har også skrevet fagbøker, teaterstykker og sangtekster, bla. i samarbeid med Odd Børretzen.  Bøkene hennes er oversatt til flere språk. Hun har mottatt flere litterære priser og var festspilldikter under Festspillene i Bergen i 1999. Hun er aktuell med en ny roman med tittelen ”Dobbel dyne”.

Hun valgte seg Philip Glass´ minimalistopera ”Satyagraha” fra 1985.

Hør hennes begrunnelse her:

Lørdag 8. desember var det forfatter HANNE ØRSTADVIK som åpner luke 8. Hun debuterte med romanen Hakk i 1994 og har etter det utgitt 15 bøker. Hun har mottatt en lang rekke litterære priser for sine bøker, og de er oversatt til mange språk. De fleste romanene hennes har fått stor oppmerksomhet fra både kritikere og publikum.

Tidligere i høst ble hun nominert til den prestisjetunge amerikanske National Book Awards for beste oversatte bok for romanen “Kjærlighet, som nylig fikk strålende kritikk I New York Times. Boken, som kom i 1997 og er så langt oversatt til 22 språk.Hun er aktuell med essay-samlingen min «Jeg drømte at alle bøkene mine sto i kjøkkenskap» som kom tidligere i år.

Hun valgte seg  Kristin Asbjørnsens ”Traces Of You” fra i år.

Hør hennes begrunnelse her:

Fredag 7.desember  var det forfatter, låtskriver og rockartist LEVI HENRIKSEN som åpner luke 7. Han debuterte som forfatter i 1999 med ”Lille Norge i store Alaska, ei reiseskildring, og har siden det utgitt i alt 22 bøker, noveller og romaner. Den nyeste ”novellesamlingen ”Jern og metall” kom i høst og er allerede trykket i nytt opplag. Han har fått flere priser, bl.a. ”Vidar Sandbecks kulturpris” i pår. I den anledning spilte han inn en hyllest til Sandbeck, en versjon av Sandbecks ”Levebrød”.

Han valgte den amerikanske singer/songwriteren James McMurtrys album ”Complicated Games” fra 2015.

Hør hans begrunnelse her:

Torsdag 6. desember det forfatter TORE RENBERG som åpner luke 6. Han har vært en av våre mest populære og prisbelønte forfattere siden debuten med kortprosa ”Sovende floke” i 1995 og debutromanen ”Matriarkat” året etter. Nå er han aktuell med forestillingen ”En kveld med Tore Renberg”, en blanding av konsert, litteraturkveld og standup. Han har besøkt byer og steder over hele landet med forestillingen i oktober og november og i desember blir han å oppleve på Randaberg Tungenes Fyr fredag 7. Desember og i Stavanger Konserthus søndag 9. Desember.

Han valgte seg The Smiths album ”The Queeen Is Dead! Fra 1986

Hør hans begrunnelse her:

Onsdag 5. desember var det det MARI og TOR EGIL KREKEN i DARLING WEST som åpner luke 5. ”Utsøkt på alle plan” og ”En aldri så liten triumf av en plate” er bare 2 av en rekke positive sitater fra omtaler av Darling Wests sine 2 album. Bandet har etablert seg som et av Norges mest populære og kritikerroste country/americana-band, både på plate og konserter, og er også i ferd med å etablere seg utenfor Norges grenser. Tidligere i år gjorde de en flott coverversjon av Bruce Springsteens ”My Hometown” sammen med Odd Nordstoga, både på TV i ”Trygdekontoret” på NRK og også som en singleutgivelse.

De ønsket seg den amerikanske singer/sonwriteren Aaron Le Tasjans album ”Little Tears” fra 2016.

Hør MARI og TOR EGIL KREKENS begrunnelse her:

 

Tirsdag 4.desember var det MAGNUS GRØNNEBERG fra CC COWBOYS som åpner luke 4. I tillegg til å ha ledet et av Norges mest populære rockeband i snart 30 år og utgitt 15 album med dem, har han utgitt 2 soloplater. Bandet ga ut sitt 15. Album ”Perfekt Normal” tidligere i år og avsluttet konsertåret med et utsolgt Rockefeller i midten av november.

Hør hans begrunnelse her:

3. desember var det komiker, forfatter, tegneserietegner og TV-underholder KNUT NÆRUM som åpner luke 3. Han er aktuell med krimboka ”Den gåtefulle Oberon Qvist”.

Hør Knut Nærums begrunnelse her:

2. desember var det TRYGVE SKAUG som åpnet luke 2 og ønsket seg Bob Dylans album ”Oh Mercy” fra 1989.  I tillegg til stor suksess som artist, er han også en av de mestselgende lyrikerne i Norge og lå på topplista i lyrikk gjennom hele 2016 og 2017. I tillegg er diktene hans blant de mest delte i sosiale medier, med over 90 000 følgere. Han er aktuell med sin nye låt ”Finne veien hjem”

Han Trygve Skaugs begrunnelse her:

Bak årets første luke fant vi IDA JENSHUS fra Steinkjer. Hun har 5 album på samvittigheten siden debuten i 2008.  Hun vant Spellemannpris for alle de tre første, noe som kun Dumdum Boys har klart tidligere.  Nylig ga hun ut en ny låt, ”Love A Little Less” og et nytt album kommer en gang neste år. Hun ønsket seg The Fleetwood Macs album ”Rumours” fra 1977.

Hør Ida Jenshus´ begrunnelse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *